COLLECTION

Jaguar XKR 4.2 V8 Supercharged te koop

Transmissie

Automaat

Tellerstand

96.480 km

Vermogen

416 / 306

Prijs

€32.500,-

Merk

Jaguar

Model

XKR

KM stand

96.480 km

Datum eerste toelating

17-09-2007

Transmissie

Automaat

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Coupé

Kleur

PEARL GREY

Aantal versnellingen

6

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Jaguar XKR?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Jaguar XKR 4.2 V8 Supercharged te kopen?

Schade: schadevrij

Een klassieker in wording? Wij zijn er van overtuigd dat deze prachtige Jaguar XKR Coupé uitgevoerd in een zeer zeldzame kleurcombinatie dat absoluut is…

De tweede generatie Jaguar XK, beter bekend als de X150 werd in 2005 als respectievelijk Coupé en in 2006 als Convertible aan het grote publiek voorgesteld.
Ten opzichte van diens voorganger was de nieuwe XK volledig uit aluminium vervaardigd en kon diens ontwerp, van de hand van meesterontwerper Ian Callum al snel op veel positieve kritieken rekenen. Alhoewel volgens sommigen teveel lijkend op een Aston Martin - er zijn slechtere auto's te bedenken, zo horen wij u denken…. - is de XK van een absolute schoonheid. De neus grijpt terug naar modellen uit het roemrijke verleden van het merk waarbij de grille en de centraal geplaatste 'growler' 1 op 1 gebaseerd is op de E-Type uit 1961.

Door de aluminium constructie was de X150 generatie maar liefst 91 kg lichter dan diens voorganger wat er direct in resulteerde dat niet alleen de prestaties maar ook het brandstofverbruik aanzienlijk verbeterde. De 'nieuwe' XK is een auto die op alle fronten lichtvoetiger is, scherper stuurt en beter op de weg ligt dan de eerdere XK, zonder hierbij afbreuk te doen aan het rijcomfort waarmee Jaguar ook beroemd geworden is.

De bekende AJ-V8 van de tweede generatie, geïntroduceerd in het najaar van 2002 vond ook diens weg naar de X150 en leverde als zodanig 300 pk en 420 Nm trekkracht. De nu veel sportiever klinkende uitlaat versterkte het lichtvoetige karakter van de auto alleen maar meer en met een acceleratietijd van 0-100 km/h in 6,2 seconden waren ook de prestaties met de standaardmotorisering al van hoog niveau. Dat weerhield Jaguar er echter niet van om ook van deze generatie weer een 'Supercharged' motorisering op de markt te brengen, waarover wij u graag meer vertellen…

Alhoewel profiterend van het hart van de XKR uit de voorgaande X100-serie, is de X150 XKR een geheel andere auto. Het exterieur is, zonder aan schoonheid in te boeten, meer uitdagend ontworpen, en misschien ook wel stoerder dan diens voorganger. De sterke 4.2 V8 voorzien van Eaton supercharger genereert maar liefst 416 pk en 560 Nm, wat met dank aan de fantastisch schakelende ZF 6-traps automaat voor zeer inspirerende prestaties zorgt. Anders gezegd krijgt het begrip 'prettig opschieten' in deze XKR een geheel nieuwe betekenis.

Het gehuil van de reeds eerder genoemde Eaton supercharger bijgestaan door de fraai roffelende V8 en het prachtige uitlaatgeluid, maakt het bijzonder lastig om niet geregeld het gaspedaal diep in het fraaie tapijt te drukken!

Het al eerder aangehaalde meer lichtvoetige karakter van de X150 XK wordt met de 'Supercharged' V8 alleen maar meer versterkt en met dank aan het fantastische onderstel en dito remmen kost het weinig moeite de auto het vertrouwen te geven om ook echt sportief te kunnen rijden. De eindeloze duw in de rug van de supercharger die steeds hoger giert, het zo fraaie en welhaast hamerende geluid uit de 4 uitlaatpijpen en de 416 pk in volle galop zorgen voor een beleving die zijn weerga niet kent…

Vergeet tijdens dit moment overigens niet dat u met de hier door HooG Selections aangeboden XKR Coupé in een reeds 'full options' XKR gestapt bent welke uitgevoerd is in de prachtige kleur 'Pearl Grey'. De bijzonder fraaie 20" lichtmetalen velgen, type 'Senta', het sleutelloos openen- en sluiten middels Keyless Entry, Alpine Premium audiosysteem, een volledig in 'Caramel' uitgevoerd lederen interieur inclusief dashboard- en deurpanelen, 'Alston' alcantara hemelbekleding, 'Poplar' houten interieurafwerking en natuurlijk ook stoelverwarming bevestigen dat dit een XKR is welke voorzien is van alle juiste verfraaiingen. Een leuke extra optie is het Apple-Carplay systeem wat wij hebben ingebouwd. Dit maakt telefoneren en navigeren erg soepel.

Deze XKR is overigens een van origine Duits geleverd exemplaar welke al sinds 2008 - 1 jaar na diens productiedatum - werd ingevoerd in Nederlands en door diens vorige eigenaren altijd met veel zorg en toewijding onderhouden is. Aan zowel het exterieur alsmede het interieur zijn er niet of nauwelijks gebruikssporen waarneembaar wat ook weer bevestigd hoe hoog de bouwkwaliteit van deze generatie Jaguar XK is. Ook de techniek verkeert in bijzonder goede staat en de rijbeleving van dit exemplaar met iets meer dan 87.000 kilometer ervaring is nog net zo indrukwekkend, fris en scherp als op het moment van aflevering.

Graag nodigen wij u uit om deze Jaguar XKR te komen bekijken bij ons in Katwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

"Wij kopen ook graag uw Jaguar XKR of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"

×