COLLECTIE           GRAND OPENING ’23

Volkswagen Golf R32 3.2 V6 "Schalensitze, DSG and roof" te koop

Transmissie

Automaat

Tellerstand

206.360 km

Vermogen

250 / 184

Prijs

€19.950,-

Merk

Volkswagen

Model

Golf

KM stand

206.360 km

Datum eerste toelating

13-04-2007

Transmissie

Automaat

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Overig

Kleur

Grijs

Aantal versnellingen

6

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Volkswagen Golf?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Volkswagen Golf R32 3.2 V6 "Schalensitze, DSG and roof" te kopen?

Schade: schadevrij

Hier klinkt dat herkenbare geluid weer! Een lage, borstachtige V6-dreun, opbouwend tot een hectisch gehuil bij hoge toerentallen dat de vogels uit de bomen dreigt te slaan en de wilde zwijnen het bos uit dreigt te jagen. Het is deels een raceauto, deels supercar, deels Tyrannosaurus rex in oorsprong, en zeker niet het soort kabaal dat je van een Volkswagen zou verwachten. De Volkswagen MK5 R32. En dan nog eens een erg uniek exemplaar, u als liefhebber weet waar wij het over hebben.
Deze Golf R32 van de tweede generatie sluit zich aan bij de destijds gelanceerde BMW 130i (strikt genomen ook bij de Porsche Cayman S en Aston Martin V8 Vantage) als kanshebber voor de titel van de populairste hatchback-auto die toen te koop was. Aan de voorkant is de diepe snuit bekleed met honingraatgaas van de Golf GTI vervangen door een verchroomde snuit gevuld met horizontale strepen, alsof je een jaloezie over een spiegel hangt. Twee grote, verchroomde uitlaatopeningen zitten aan weerszijden van het midden van de achterklep. En de zeer herkenbare 20-spaaks, 18-inch lichtmetalen velgen lachen u tegemoet. De pedalen zijn afgezet met blitse plakjes gepolijst aluminium, net als een deel van het kleine, dikke sportstuur met platte onderkant, evenals de inlay van het dashboard zelf. Nogmaals, niet erg Volkswagen. En hetzelfde kan gezegd worden van de standaard lichtgrijze stof welke wordt gebruikt voor het dashboard en de deurbekleding. Lichtgrijs lijkt nooit iets anders dan goedkoop; kijk maar naar de schoenen van de gemiddelde aardrijkskundeleraar; echter bij de Golf R32 krijgt het toch een andere betekenis. De standaardstoelen zijn al geweldig, laat staan de optionele Recaro-kuipstoelen van 5.000 euro. Ze zijn wild gevleugeld, bieden bijna stijve laterale ondersteuning en hebben zelfs sleuven waar een paar raceharnassen doorheen passen. En nee, er is nergens gepolijst glimmend werk te vinden; de rugleuningen zijn in plaats daarvan een dunne, donker metallic grijs geverfde schaal van plastic. Dit geeft het interieur een waanzinnige look.

Terug naar het lawaai. Dit is de gecombineerde creatie van de dubbele vergrote uitlaattrompetten en een forse 3,2-liter V6 die voorin is gemonteerd; zoals ook te vinden is in de Touareg, Phaeton, verschillende Audi's en de eerste generatie Golf R32 maar dan met de volle 250 PK. Er was keuze uit verschillende transmissies, een handgeschakelde zesversnellingsbak met een lange slag en een Direct Shift Gearbox (oftewel DSG) met dubbele robotkoppeling. Deze kan in volautomatische modus door zijn versnellingskeuzes struikelen maar is een ideale match voor de grote V6 wanneer hij wordt overgeschakeld naar handmatige bediening met flippers aan het stuur. Hiermee schakelt hij zo snel tussen versnellingen dat hij 0,3 seconde sneller is dan de geclaimde tijd van 0-100 km/u in 6.2 seconde. Er is nog iets veranderd ten opzichte van de "front-driven" GTI-ervaring. Dat is de afwezigheid van koppelbesturing en wielspin. Slechts een van de weinige slechte gewoontes van de andere variant Golf maar in de R32 verbannen door Volkswagens elektronisch gestuurde 4Motion vierwielaandrijving. De tractie is onwrikbaar, zelfs op vuile en natte wegen. De vering is 20 mm verlaagd ten gevolge van een gewone Golf (en dus nog 5 mm lager dan een GTI). Dikke remschijven van 345 mm voor- en 310 mm achter die worden vastgeklemd door een set felblauw bevestigde remklauwen. De blauwheid gaat verder met de naalden van de snelheidsmeter en toerenteller, die oplichten als miniatuurlichtzwaarden wanneer de (wederom standaard) bi-xenonkoplampen worden ingeschakeld.

Nu eindelijk over het door HooG Selections aangeboden exemplaar. Wat maakt deze nou zo uniek? De liefhebber zal het al gezien hebben. Echter, een exemplaar in deze uitvoering is lastig te vinden. Meestal komt u exemplaren tegen welke, óf 5-deurs, óf een elektrisch schuif/kanteldak, óf DSG, óf Recaro-kuipstoelen, óf volledig lederen interieur hebben. Echter deze heeft het allemaal gecombineerd. Onze R32 is door de eerste eigenaar besteld met vrijwel alle opties. Inclusief stoelverwarming, RNS-310 én bluetooth module. Als je als liefhebber een R32 wilt, dan wil je deze. Zo simpel is het eigenlijk. En dan ook nog is zo'n staat. Nu moeten we eerlijk bekennen dat de laatste eigenaar - toevallig ook de eigenaar van HooG Selections zelf - best wel wat dingen gedaan heeft de laatste puntjes op de i te zetten, eigenlijk voornamelijk cosmetisch. Daarnaast is de R32 zo'n 1.500 kilometer geleden voorzien van groot onderhoud en nieuwe Michelin banden. Een R32 afkomstig van een liefhebber, voor een liefhebber en klaar voor nog vele kilometers zorgeloos rijgenot. Want dat is zo'n auto; puur genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"Wij kopen ook graag uw Volkswagen Golf of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"

×