MG oldtimers

"Het karakter van een oldtimer draagt bij aan het authentieke gevoel van autorijden"

MG oldtimers bij HooG Selections

MG oldtimers zijn meer dan alleen auto’s; ze zijn een symbool van Brits vakmanschap binnen de automotive, die tot op de dag van vandaag nog erg geliefd is. Het verhaal van MG (Morris Garages) begon in de vroege jaren 20, toen Cecil Kimber, de manager van Morris Garages, begon met het ontwerpen van speciale carrosserieën voor Morris-auto’s, wat uiteindelijk leidde tot de geboorte van de MG-merknaam in 1924. Door de jaren heen heeft MG een reeks iconische modellen geproduceerd die vandaag de dag nog steeds zeer gewild zijn onder verzamelaars en liefhebbers van klassieke auto’s. Dit blog duikt in de wereld van MG oldtimers, met een focus op hun populairste modellen en de betrouwbaarheid die ze bieden aan de hedendaagse liefhebbers.

Daarnaast vindt u onderaan deze pagina ons huidige aanbod van MG oldtimers in onze collectie. Neem gerust een kijkje of kom vrijblijvend langs in onze ruime showroom van 6000m2 in Katwijk aan Zee!

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

image00001 (2)

Populairste MG modellen

Binnen het assortiment van MG oldtimers zijn er enkele modellen die met trots het merk vertegenwoordigen. De MG MGB, die zijn debuut maakte in 1962, is ongetwijfeld een van de meest geliefde klassiekers van het merk. Bekend om zijn ongeëvenaarde balans tussen betaalbaarheid, betrouwbaarheid en esthetische aantrekkingskracht. Met zijn charmante roadster-uitvoering en een later geïntroduceerde GT coupé variant, biedt de MGB een leuke rijervaring. De eenvoud van het ontwerp, gekoppeld aan een robuuste motor, maakt de MGB een favoriet onder liefhebbers van klassieke auto’s die op zoek zijn naar een authentieke rijervaring.

Een ander prominent model uit de line-up is de MGA. Gelanceerd in de late jaren ’50, markeerde de MGA een stijlbreuk van zijn voorgangers met zijn gestroomlijnde carrosserie en verbeterde prestaties. De MGA werd snel een symbool van sportiviteit en elegantie, waardoor het een begeerlijk model blijft voor verzamelaars wereldwijd.

De MG T-serie, met name de MG TD en MG TF, vertegenwoordigen de naoorlogse “wedergeboorte” van het merk met modellen die traditionele Britse sportauto-ontwerpen combineren met verbeterde technische specificaties en rijcomfort voor die tijd. Deze modellen Laten de veelzijdigheid en aanhoudende aantrekkingskracht van het merk zien. Zeker, kijkend naar het aantal van deze auto’s dat op de dag van vandaag nog rondrijden. 

Betrouwbaarheid van MG oldtimers

De betrouwbaarheid van MG oldtimers is, ondanks het stigma dat om Engelse voertuigen hangt, verrassend gezien vrij hoog. Deze voertuigen, gebouwd in een tijdperk waarin handwerk en mechanische eenvoud de standaard waren, staan bekend om hun duurzaamheid en relatief eenvoudige onderhoud. Hoewel de auto’s op leeftijd zijn, vergen oldtimers van MG niet meer onderhoud dan andere auto’s uit hun tijdperk. De simpele opbouw van de auto’s maakt ze gemakkelijk en toegankelijk in onderhoud. Een perfecte auto voor liefhebbers die naast een leuke auto, ook een praktische hobby kunnen waarderen.

Goed onderhoud werkt uiteraard in op de hoeveelheid onderhoud die uw oldtimer behoeft. Oldtimers van liefhebbers zijn vaak goed onderhouden en worden netjes overdekt opgeborgen wanneer er niet mee gereden wordt. Bij HooG Selections kopen en verkopen wij auto’s van en aan autoliefhebbers, als autoliefhebbers. Wij controleren auto’s op technische staat en vermelden dit netjes in de papieren. Kijk er bij de aanschaf van uw oldtimer altijd voor uit dat u de juiste informatie inwint voordat u op aankoop overgaat.

Heeft u inmiddels een oldtimer staan? Dan leggen wij in dit blog meer uit over hoe u voor uw klassieke auto kunt zorgen. Wij hopen dat u er iets aan heeft. Kijk daarvoor nog even hieronder, in onze huidige MG voorraad. Ziet u er iets tussen staan? Kom dan langs om de auto te bezichtigen onder het genot van een kop koffie. 

STUK VOOR STUK OP KWALITEIT GESELECTEERD

Onze collectie MG oldtimers

"Wij kopen graag uw MG oldtimer of andere bijzondere auto. Voor onze collectie zijn wij altijd op zoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers!"

Hey Autoliefhebber!


Van dinsdag 23 juli tot en met 30 juli zijn wij niet in de showroom en kunnen we de telefoon ook niet opnemen.
Wij zijn namelijk even op vakantie om de mooiste auto’s in Europa te bezoeken!

Bedankt voor uw begrip. Vanaf 31 juli staan we weer voor u klaar!

Met vriendelijke groet,

Team HooG Selection 

 

Dit zal sluiten in 20 seconden