Stalling oldtimers

Een goede stalling voor oldtimers

Een oldtimer is een kostbaar goed. U heeft veel geld en aandacht gestoken in de aankoop en het restauratieproces. Om uw klassieke auto te beschermen, is het belangrijk dat u beschikt over een goede en betrouwbare stalling voor oldtimers. Maar waar moet u op letten bij het zoeken naar een kwalitatief hoogwaardige autostalling voor oldtimers? Lees verder om erachter te komen.

Stalling advies voor een oldtimer: handige tips

De zoektocht naar de juiste opslag van de klassieke wagen van uw dromen is niet altijd een makkelijke. Het kan een flinke hap uit uw spaarrekening nemen, terwijl het onderhoud van de oldtimer wel gewoon doorloopt. 

Met een goed stallingsadvies voor een oldtimer haalt u het maximale plezier en rendement uit uw klassieke auto. Doe uw voordeel met de volgende handige tips

Temperatuur en luchtvochtigheid

Een goede stalling voor klassieke auto’s is overdekt en goed geventileerd. De luchtvochtigheid mag niet te hoog zijn en bedraagt idealiter zo’n 30 tot 40 procent. Zo tasten de elementen de delicaat aangebrachte lak- en chroomlaag niet aan.

Een goede stalling voor oldtimers heeft een gematigd klimaat: het kwik zakt niet tot onder nul, maar stijgt ook niet naar grote hoogten. Een temperatuur van circa 15 graden is ideaal voor het stallen van old- en youngtimers.

Beveiliging

Oldtimers hebben vaak veel emotionele en geldelijke waarde. Een kwalitatief hoogwaardige stalling voor oldtimers is daarom ook goed beveiligd tegen diefstal en brand. 

Vraag dus altijd na of een stalling bepaalde faciliteiten herbergt. Denk aan videobewaking, toegangscontrole, een goed hekwerk, rookmelders en rambeveiliging.

De kosten van oldtimerstalling

Wat kost het stallen van een oldtimer? Dat hangt deels af van het type stalling dat u kiest. Een eerste optie is seizoensstalling. Wilt u uw klassieke auto beschermen tegen wintergrillen als sneeuw, vrieskou of ijzel? Of gaat u een paar maanden naar het buitenland? Dan is seizoensstalling een prima optie. 

Is de ruimte in uw eigen garage beperkt? Of voelt u zich prettiger bij het idee dat uw kostbare oldtimer het hele jaar door op een veilige plek staat waar de juiste klimatologische omstandigheden heersen? Dan is een permanente stalling voor oldtimers ook een optie. 

Het kostenmodel verschilt ook per stalling. Op sommige plekken betaalt u per vierkante meter stallingsruimte, maar er zijn ook aanbieders die een vast bedrag per maand rekenen voor het stallen van een old- of youngtimer. Reken gemiddeld op een bedrag van 100 tot 300 euro per maand.

Zet je auto in de stalling voor oldtimers in de Bollenstreek

Bent u op zoek naar een hoogwaardige stalling voor oldtimers in de Bollenstreek? Zoek dan niet verder. HooG Selections levert de perfecte stalling voor oldtimers in de Bollenstreek. Uw klassieke auto’s worden overdekt en onder de juiste condities gestald, terwijl wij ook zorg dragen voor de broodnodige veiligheid. 

Benieuwd naar onze stallingsdiensten en -faciliteiten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Dit kan door te bellen naar 0031 85 043 05 86 of stuur een mailtje naar info@hoogselections.nl.

Telefoonnummer

+31 85 043 05 86

E-mailadres

info@hoogselections.nl

Socials