Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Privé Rally Vignale Gamine

april 24

Gamine

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat er binnenkort een bijzondere privérit zal plaatsvinden met maar liefst 8 Vignale Gamines. Deze unieke auto’s behoren tot een exclusieve privécollectie die elk jaar een speciale rit organiseert met bevriende autoliefhebbers.

De Vignale Gamine is een auto die werd geproduceerd door Carrozzeria Vignale van 1967 tot 1970, gebaseerd op de Fiat 500, ook bekend als de Nuova 500. In tegenstelling tot de 500 had de Gamine echter een open roadsterstructuur met slechts twee zitplaatsen. Het ontwerp was van de hand van Alfredo Vignale en wordt soms in verband gebracht met de Fiat 508 Balilla.

De Gamine werd aangedreven door een 2-cilinder luchtgekoelde motor van 499,5 cc uit de Fiat 500 Sport, de sportieve versie van de 500, en een motor die later ook werd aangeboden op de 500F.

Helaas werden er destijds niet veel Gamines verkocht, wat Carrozzeria Vignale zelfs tot sluiting dwong. Gelukkig werd de productielijn overgenomen door De Tomaso, dat daar de Pantera sportwagen produceerde.

De leden van deze privécollectie waren zo onder de indruk van onze showroom dat ze graag hun rally wilden beginnen vanuit onze locatie. We kijken ernaar uit om deze prachtige auto’s te verwelkomen en wensen alle deelnemers een fantastische en veilige rit toe.

Gegevens

Datum:
april 24