Uw auto exporteren bij onze exportbalie?

HooG Selections B.V. is een RDW-erkend exportkantoor. Wat betekent dat u bij ons uw auto, motor, bus, vrachtwagen, trailer en/of aanhanger kunt uitschrijven uit het Nederlands kentekenregister. U hoeft hiervoor dus niet langer naar een RDW-keuringsstation. 

Wat neemt u mee?

Om u zo snel en zo goed mogelijk van dienst te zijn bij onze exportbalie vragen wij u om onderstaande gegevens en documenten mee te nemen. Check voor uw bezoek of u niets vergeet mee te nemen, zonder één van deze benodigdheden kunnen wij de export niet voor u uitvoeren. 

  • Geldig legitimatiebewijs 
  • De kentekencard met bijbehorende tenaamstellingscode of het tenaamstellingsbewijs (deel IB) en overschrijfbewijs (deel II) in oude vorm.
  • Kentekenplaten van het betreffende voertuig, als deze zijn afgegeven. Zijn er geen kentekenplaten afgegeven? Meldt uw voertuig dan alleen af bij een officieel RDW-keuringsstation of RDW-balie.
  • Staat de auto op een bedrijfsnaam? Neem dan een ondertekend uittreksel van de KvK (niet ouder dan 1 jaar) mee. 

Kosten

De kosten van het exporteren van een voertuig bedragen € 35,00 incl. BTW. U kunt dit bedrag betalen per PIN of á contant.

Wat krijgt u van ons?

Nadat wij het voertuig uit het Nederlandse kentekenregister hebben uitgeschreven, is het exporteren gelukt. Hierna ontvangt u van onze exportmedewerker het vrijwaringsbewijs, het oude kentekenbewijs retour (met afgeknipte hoek) en het nieuwe papieren kentekenbewijs deel II voor uitvoer. Dit laatste heeft u samen met de kentekencard nodig om het voertuig in een ander land te registreren.

Gaat het voertuig naar een land buiten de Europese Unie of EVA? Vergeet dan niet bij de Belastingdienst/Douane een “aangifte ten uitvoer” te doen.

Meer informatie over voertuig export?

Mocht na het lezen van deze tekst nog niet alles duidelijk zijn kunt u telefonisch contact opnemen met een van onze medewerkers, tijdens kantooruren staan wij voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Ook kunnen wij bijvoorbeeld transport, importprocedures en overige diensten voor u verzorgen. Wilt u meer informatie over het exporteren zelf verwijzen wij u graag door naar de exportpagina van het RDW.