COLLECTIE

Uw auto exporteren bij onze exportbalie?

Jazeker, dat kan! Wij zijn namelijk een RDW-erkend exportkantoor. Wat betekent dat u bij ons uw auto, motor, bus, vrachtwagen, trailer en/of aanhanger zonder moeite voor, tijdens of na het transport kunt uitschrijven uit het Nederlands kentekenregister.

U hoeft hiervoor dus niet langer naar een RDW-keuringsstation. Dit bespaart niet alleen een boel kostbare tijd, maar geeft ook gewoon het gevoel van goed geregeld.

Wat neemt u mee:

Om u zo snel en zo goed mogelijk van dienst te zijn bij onze exportbalie vragen wij u om onderstaande gegevens en documenten mee te nemen. Check voor uw bezoek of u niets vergeet mee te nemen, zonder één van deze benodigdheden kunnen wij de export niet voor u uitvoeren.

  • Geldig legitimatiebewijs van de verkoper
  • De kentekencard met bijbehorende tenaamstellingscode of het tenaamstellingsbewijs (deel IB) en overschrijfbewijs (deel II) in oude vorm.
  • Kentekenplaten van het betreffende voertuig, als deze zijn afgegeven. Zijn er geen kentekenplaten afgegeven? Meldt uw voertuig dan alleen af bij een officieel RDW-keuringsstation of RDW-balie.
  • Staat de auto op een bedrijfsnaam? Neem dan een ondertekend uittreksel van de KvK (niet ouder dan 1 jaar) mee.
  • Kopie legitimatie van de buitenlandse koper + NAW gegevens

Wat u van ons krijgt:

Nadat wij het voertuig uit het Nederlandse kentekenregister hebben uitgeschreven, is het exporteren gelukt. Hierna ontvangt u van onze exportmedewerker het vrijwaringsbewijs, het oude kentekenbewijs retour (met afgeknipte hoek) en het nieuwe papieren kentekenbewijs deel II voor uitvoer. Dit laatste heeft u samen met de kentekencard nodig om het voertuig in een ander land te registreren.

Gaat het voertuig naar een land buiten de Europese Unie of EVA? Vergeet dan niet bij de Belastingdienst/Douane een “aangifte ten uitvoer” te doen.

Export kosten

De kosten van het exporteren van een voertuig bedragen: € 35,00 incl. BTW.
U kunt dit bedrag betalen per PIN of á contant.

Meer informatie over voertuig export?

Mocht na het lezen van deze tekst nog niet alles duidelijk zijn kunt u telefonisch contact opnemen met een van onze medewerkers, tijdens kantooruren staan wij voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Bel hiervoor naar 0031 85 043 05 86 of stuur een mailtje naar info@hoogselections.nl.

Ook kunnen wij bijvoorbeeld transport, importprocedures en overige diensten voor u verzorgen. Wilt u meer informatie over het exporteren zelf verwijzen wij u graag door naar de exportpagina van het RDW.  U kunt ook het contactformulier op onze website invullen.