Oldtimer clubs

"Het karakter van een oldtimer draagt bij aan het authentieke gevoel van autorijden"

In een oldtimer club komen eigenaren van verschillende klassieke auto’s zoals Citroën, Jaguar, Mercedes Benz, Volkswagen, Maserati en Lamborghini samen. Oldtimer clubs vormen een levendige gemeenschap van gepassioneerde eigenaren en liefhebbers van klassieke voertuigen. Deze voertuigen variëren van militaire voertuigen, motorfietsen, bromfietsen tot klassieke personenauto’s. Deze clubs gaan verder dan alleen de voertuigen; de mensen en community omtrent de club is leuk voor de gelijkgestemden. Zij delen hier hun passie en ambitie voor historische voertuigen met andere liefhebbers.

In dit blog gaan we in op de rijke geschiedenis van oldtimer clubs en de diverse voertuigen die ze omarmen. Tevens behandelen we de opwindende evenementen die ze organiseren, en hun rol bij het in stand houden van de hobby van oldtimers.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rode Ferrari 512BB met mensen eromheen in showroom HooG Selections

STUK VOOR STUK OP KWALITEIT GESELECTEERD

Onze nieuwste selecties

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

Geschiedenis en passie

Oldtimer clubs zijn ontstaan uit een passie voor klassieke auto’s en voertuigen. Hun oorsprong ligt in het plezier van eigenaren om hun passie voor oldtimers te delen en hier samen van te genieten. Vanaf de vroege dagen van automotive tot nu hebben deze clubs een gemeenschappelijke rol gevuld: het behoud van cultureel en technologisch erfgoed op vier (en soms twee) wielen.
Eigenaren van Mercedes Benz tot zeldzame militaire voertuigen sluiten zich aan bij deze clubs, waarbij kennis wordt gedeeld en vriendschappen ontstaan door gedeelde passie en autoritten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Diversiteit van oldtimers

Wat oldtimer clubs verenigt, is de rijke diversiteit aan voertuigen die ze vertegenwoordigen. Van elegante klassieke auto’s tot stoere militaire voertuigen, en van nostalgische motorfietsen tot charmante bromfietsen, elk lid brengt zijn eigen unieke voertuig naar de club. De passie strekt zich uit tot liefhebbers van Volkswagen tot diegenen die zeldzame klassieke modellen koesteren. Het leuke is dat mensen met ieder budget hier voorbij komen. Voertuigen van nog geen €1000,- tot voertuigen van over de miljoen. Deze clubs zijn vaak levendig en organiseren geregeld evenementen en bijeenkomsten, waar wij hieronder verder op in gaan.

 
 
 
 
 
 

Evenementen en bijeenkomsten

Oldtimer clubs zijn er niet alleen voor geschiedenis, maar organiseren ook hedendaags leuke dagen en evenementen voor de leden. Ze organiseren een breed scala aan evenementen, zoals rally’s door mooie gebieden, tentoonstellingen die pronken met zeldzame modellen, en bijeenkomsten die de band tussen eigenaren versterken. Deze evenementen bieden een plek waar leden ervaringen en kennis kunnen delen met en over hun bezit. Voor veel eigenaren zijn deze bijeenkomsten het hoogtepunt van het clublidmaatschap, waar vriendschappen ontstaan en herinneringen worden gemaakt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Restauratie en onderhoud

Een kernaspect van oldtimer clubs is vaak hun aandacht voor restauratie en onderhoud van de voertuigen. Leden delen expertise over restauratietechnieken, adressen voor zeldzame onderdelen en tips voor het behouden van de oorspronkelijke glans van hun geliefde voertuigen. Van het vinden van moeilijk verkrijgbare onderdelen voor Mercedes Benz tot het perfectioneren van de motor van een vintage Volkswagen, deze clubs zijn een waardevolle bron van kennis voor eigenaren. Door het doorgeven van deze kennis en vaardigheden voor het onderhoud van deze oldtimers, dragen deze clubs bij aan het behoudt van de oldtimer gemeenschap.

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.

Hey Autoliefhebber!


Van dinsdag 23 juli tot en met 30 juli zijn wij niet in de showroom en kunnen we de telefoon ook niet opnemen.
Wij zijn namelijk even op vakantie om de mooiste auto’s in Europa te bezoeken!

Bedankt voor uw begrip. Vanaf 31 juli staan we weer voor u klaar!

Met vriendelijke groet,

Team HooG Selection 

 

Dit zal sluiten in 20 seconden